Tonale Special edition

THE FIRST IS ALWAYS SPECIALE.

Onmiskenbaar Italiaans design, met volledig behoud van de spraakmakende designelementen uit het Alfa Romeo-erfgoed van de oorspronkelijke Tonale-conceptcar: de 'G-lijn' van de GT Junior, de 'telefoonschijf'-velgen van de 33 Stradale en de driedubbele koplampen van de SZ.

THE FIRST IS ALWAYS SPECIALE.

Onmiskenbaar Italiaans design, met volledig behoud van de spraakmakende designelementen uit het Alfa Romeo-erfgoed van de oorspronkelijke Tonale-conceptcar: de 'G-lijn' van de GT Junior, de 'telefoonschijf'-velgen van de 33 Stradale en de driedubbele koplampen van de SZ.

Tonale Special edition

DARING & FLUENT.

De vloeiende vormen van de Tonale lijken voort te komen uit pure designmagie. Deze leidt de aandacht onweerstaanbaar van de voorzijde naar de achterzijde met zijn markante U-vormige achterlichten.

WEES ER ALS EERSTE BIJ

Ontworpen om de nieuwste technologie te combineren met een authentieke rijervaring, plaatst het interieur van de Tonale de bestuurder centraal.

Hoogwaardige materialen en de sfeervolle achtergrondverlichting van het dashboard creëren een unieke ambiance in Italiaanse stijl. Het race-geïnspireerde stuurwiel met aluminium schakelpeddels en het volledig digitale instrumentenpaneel staan daarbij garant voor een sportieve rijbeleving zoals alleen een Alfa Romeo die kan bieden.

Het 12,3-inch “Cannocchiale” digitale instrumentenpaneel biedt de keuze uit drie configureerbare basisweergaven die elk op een specifieke manier controle over de Tonale geven: Evolved, Relax en Heritage.

Vooruitstrevende techniek en innovatieve technologie geven de bestuurder een gevoel van absolute controle als basis voor een sportieve rijbeleving.

Dankzij een software-architectuur van de volgende generatie biedt de Tonale een ongeëvenaarde interactie tussen mens en machine. Alfa Romeo's state-of-the-art ondersteltechniek is daarbij naadloos geïntegreerd met de nieuw ontwikkelde hybridetechnologie en geavanceerde rijassistentiesystemen die de veiligheid en het rijcomfort op een nog hoger niveau brengen.

NEVER MISSING A BEAT.

Technologische
innovatie

Toekomstgerichte
hybridetechniek

Innovatieve
rijassistentiesystemen

Beste rijeigenschappen
in zijn klasse

Als eerste nieuwe auto ooit biedt de Tonale een NFT als digitaal eigendomscertificaat op basis van blockchain-technologie. En dankzij 'over-the-air'-updates en de integratie van de Amazon Alexa-spraakassistent in zijn infotainmentsysteem, biedt hij toegang tot een ecosysteem van digitale diensten die even gemakkelijk vanuit de auto als vanuit huis toegankelijk zijn.

De Tonale introduceert twee vooruitstrevende hybride-aandrijflijnen die duurzame mobiliteit voor de 21ste eeuw combineren met een sportieve rijbeleving in de beste traditie van Alfa Romeo: Hybrid en Plug-in Hybrid.*

*Bestellen van de Plug-in Hybrid is mogelijk vanaf eind 2022

De Tonale is uitgerust met de nieuwste generatie rijassistentiesystemen die Level 2 autonoom rijden mogelijk maken en niet alleen de veiligheid, maar ook het rijcomfort verhogen.

Dankzij zijn toonaangevende ondersteltechniek biedt de Tonale de dynamische rijeigenschappen waarmee Alfa Romeo zich al sinds jaar en dag onderscheidt.

Het gewicht van de auto is in gelijke mate over de voor- en achteras verdeeld. Deze constructieve oplossing vormt de basis van het ongeëvenaarde rijplezier dat de Tonale biedt.

De stuuroverbrengingsverhouding van 13,6:1 garandeert een uiterst nauwkeurig en directe besturing.

Elektro-hydraulische bediening van de remmen zorgt niet alleen voor een kortere responstijd en een uiterst voorspelbaar remgedrag ongeacht de omstandigheden, maar optimaliseert ook de energieterugwinning bij het remmen.

Vaste vierzuigerremklauwen van remspecialist Brembo staan in combinatie met inwendig geventileerde remschijven op de voorwielen en massieve schijven op de achterwielen garant voor maximale remprestaties.

Het elektronisch geregelde sperdifferentieel zorgt in combinatie met de doorontwikkelde MacPherson-voorwielophanging voor een betere koersstabiliteit en meer acceleratievermogen in bochten en op gladde of natte wegen. Het systeem houdt rekening met de ingestelde DNA-rijmodus om bij een sportieve rijstijl binnen veilige marges een zekere mate van onderstuur toe te laten.

DRIVEN TO PERFECT
OUR CRAFT.

In het interieur van de Tonale gaan stijl en comfort hand in hand: de ergonomische stoelen zijn bekleed met Alcantara waarin op fraaie wijze een rood 3D-motief is verwerkt.

DRIVEN TO PERFECT
OUR CRAFT.

In het interieur van de Tonale gaan stijl en comfort hand in hand: de ergonomische stoelen zijn bekleed met Alcantara waarin op fraaie wijze een rood 3D-motief is verwerkt.

ACCUSTOMED
TO PUSHING THE LIMIT.

NIEUW 48V -HYBRIDESYSTEEM

De Alfa Romeo Tonale zet een nieuwe standaard voor hybridetechniek die de weg opent naar sportief rijden in de 21ste eeuw. Zijn geheel nieuw ontwikkelde aandrijflijn bestaat uit een 1.5-liter turbobenzinemotor die de voorwielen aandrijft en een 48V-elektromotor die in de transmissie is geïntegreerd. Dit systeem is beschikbaar in twee vermogensvarianten: 130PK Hybrid en 160PK VGT Hybrid.

HYBRIDESYSTEEM MET VGT-TURBOMOTOR

De VGT zorgt voor een directe gasrespons bij ieder toerental.

AUTOMAAT MET DUBBELE KOPPELING

350 BAR-INJECTIESYSTEEM

AWARE AT ALL TIMES.

Lane
control

Blind Spot Detection with Rear Cross Path

Rear Seat
Reminder Alert

ISA
with TSR

AEB Interurban
with VRU

Back up Camera
with Dynamic Lines

Driver
Attention Assist

360°
View Camera

Tonale Special edition
Een camera in de voorbumper en een frontradar bewaken de zone recht en schuin voor de Tonale. De hiermee verzamelde informatie wordt gebruikt voor drie rijassistentiesystemen die met minimale interventie van de bestuurder een veilige positie van de auto op de weg handhaven: Intelligent Adaptive Cruise Control (IACC), Lane Centering (LC) en Traffic Jam Assist (TJA).

Intelligent Adaptive Cruise Control

Zorgt ervoor dat behalve de ingestelde kruissnelheid ook een veilige afstand wordt aangehouden tot het voertuig dat voor u rijdt. Wanneer deze afstand te klein wordt, wordt automatisch de rijsnelheid verlaagd. Met behulp van Intelligent Speed Assistance kan de rijsnelheid desgewenst ook worden aangepast bij overschrijding van de plaatselijk geldende maximumsnelheid.

Lane Centering

Bewaakt de rijbaanmarkeringen en het verkeer om u heen en voert zo nodig subtiele stuurcorrecties en remingrepen uit om u te helpen een veilige positie in het midden van de rijstrook te handhaven.

Traffic Jam Assist

Past automatische de rijsnelheid aan en brengt zo nodig de auto tot stilstand wanneer het verkeer door drukte vastloopt. Bij het ontbreken van wegmarkeringen wegens bijvoorbeeld wegwerkzaamheden brengt het systeem de auto door stuuringrepen in lijn met het voor u rijdende verkeer.

UNIQUE AND CERTIFIED.

Verde Montreal
Blu Misano
Grigio Vesuvio
Rosso Alfa
Verde Montreal
Blu Misano
Grigio Vesuvio
Rosso Alfa

Als eerste auto ooit wordt de nieuwe Alfa Romeo Tonale geleverd met een Non-Fungible Token (NFT) als digitaal waardecertificaat op basis van de blockchain-technologie. Deze NFT vormt een uniek, niet-vervangbaar en niet-falsificeerbaar databestand waarin de voertuiggegevens, de eigendomsgegevens en de onderhoudshistorie van de auto zijn vastgelegd.

Dit digitale certificaat kan ook van positieve invloed zijn op de restwaarde van de Tonale bij verkoop: op de occasionmarkt vormt het een aanvullend bewijs van rechtmatig eigendom en goed onderhoud voor zowel kopers als dealers.